I Venti Charts

Archief i Venti D’Azzurro 1986-1987

In 1986 startte Marcello de italo charts i Venti D’Azzurro. De lijst werd snel bijzonder populair en was in het begin als onderdeel van het programma DoucheCo met Michiel v.d. Brugge te horen op Radio Stad Den Haag. Het programma werd uitgezonden van 10-12 op zaterdagochtend. In juni 1986 veranderde dit en kreeg I Venti een eigen programma op zaterdagmiddag van 12-14 uur en vanaf oktober van 12-15 uur. Die extra zendtijd was nodig, omdat op 30 augustus 1986 de i Venti veranderde van een top 20 in een top 40 Door de jaren heen heeft Marcello zich ontwikkeld tot Mr. Italo en vrijwel iedere italo liefhebber over de hele wereld kent i Venti en Marcello. De hitlijst heeft nadat Radio Stad stopte in 1988 nog op diverse andere radiostations zendtijd gekregen. Tegenwoordig is het programma i Venti d’Azzurro op maandagavond te horen en te zien vanaf 21 uur op Radio Stad.

Marcello is goed bevriend geraakt met vele artiesten en vrijwel alle optredens van de sterren worden mede georganiseerd door I Venti. Enkele van de artiesten die naar Nederland zijn gekomen zijn: Albert One, Den Harrow, Fred Ventura, Aleph, Koto, Miko Mission, Ken Laszlo, Brian Ice, Swan, The Creatures, Scotch, Atrium, George Aaron, Gazebo, etc. In 2006 is in Italië groots gevierd dat i Venti 20 jaar bestond met optredens van vele bekendheden.

In 2016 is het wederom gevierd; het 30 jarig bestaan in Milaan en in het najaar nogmaals in Nederland. De hitlijst wordt misschien niet meer gemaakt, maar I Venti is nog steeds springlevend met een eigen radioprogramma, vele italo feesten en sinds 2007 met drie platen labels: I Venti d’Azzurro Records, Delivery Records en I.D. Limited.

Hieronder vind je bijna alle lijsten uit de periode dat I Venti op Radio Stad te beluisteren was; 1986 en 1987. De lijsten zijn gescand door Marcel Rehling. Een enorme klus en hartelijk dank daarvoor Marcel! Mocht iemand nog scans hebben van de ontbrekende lijsten uit 1987 dan ontvangen we ze graag.

 

Share Button

Comments are closed.